Contacteaza-ne pentru detalii:

Email: office@unitools.ro | Telefon: 0256/215.200 | Mobil: 0731/306.745

 
UniTools

Garantia produselor

Garantia produselor
 

SC UNI TOOLS SRL

 

Conditii de garantie

 

UniTools acorda garantia legala in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si cu cele ale Ordonantei de Guvern nr. 21/1992 privind protectia consumatorului.

 

Pentru orice solicitare a garantiei  produsele comercializate de UNI TOOLS  va rugam sa trimiteti mail la adresa suport@unitools.ro sau sa ne contactati telefonic: 0256-215200; 0256-217177; 0729-885867

Termenul de solutionare a garantiilor este de maxim 15 zile.
Plata transportului pentru produsele aflate in garantie si trimise spre solutionare va fi suportata de catre SC UNI TOOLS  SRL, iar firma de curierat va fi comunicata clientului inainte de expediere.
Operatorii nostri va vor oferi suport in alegerea modalitatii de returnare si va vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat. 
Solutionarea garantiei se va face prin repararea sau inlocuirea produsului defect.

 

UNI TOOLS garanteaza conformitatea produselor sale cu standardele sau documentatia de referinta. Produsele se schimba sau se repara doar daca prezinta defecte de material sau fabricatie si au fost utilizate corect, fara a fi modificate sau adaptate conform necesitatiilor. Garantia nu este acceptata pentru produsele ce sunt uzate fizic sau deteriorate datorita folosirii necorespunzatoare. 

Normele de utilizare  sunt orientative, grupajul propus nu acopera decat intr-o mica masura neajunsurile de exploatare existente in practica.
Pentru a nu intampina probleme de garantie va rugam sa afisati/ cititi normele de utilizare a produselor, si totodata va rugam sa instruiti personalul care le va folosi.

 

NORME GENERALE DE SECURITATE IN UTILIZAREA SCULELOR DE MANA

SANATATEA SI PROTECTIA DUMNEAVOASTRA este lucrul cel mai important. Pentru aceasta folositi scule de cea mai buna calitate si adaptate muncii pe care doriti sa o efectuati Folositi echipamentele de protectia muncii si respectati normele specifice pentru lucrarile pe care le executati.

PROTEJATI-VA! purtati ochelari de protectie la toate lucrarile pentru a va proteja de parf,aschii, radiatii luminoase etc. purtati manusi de protectie pentru toate lucrarile pentru protejarea impotriva aschiilor, socuri,arsuri etc. ELECTRICITATE ! Nu lucrati niciodata sub tensiune sau in apropierea surselor de tensiune fara a utiliza sculele la 1000 V.

ERGONOMIA MUNCII! In timpul lucrului asigurati-va echilibrul mai ales pentru lucrari de deblocare, tractare.

ALEGETI SCULA ADECVATA! Fiecare scula este destinata pentru o anumita utilizare. Nu folositi scula pentru o lucrare nerecomandata acesteia. Utilizarea sculei adecvate va asigura confort,productivitate si securitate Nu modificati geometria sculei (polizare,sudura,incalzire excesiva…) pentru ca veti modifica caracteristicile acesteia si ar putea-o fragiliza Nu folositi scula peste capacitatea acesteia folosind prelungitoare sau prin socuri.

INTRETINEREA SCULELOR: tineti sculele curate pentru a evita alunecarile si pentru o priza corecta. Inainte de utilizarea acestora faceti o inspectie a starii acestora, acestea nu trebuie sa prezinte uzuri excesive sau deformari, iar mecanismele trebuiesc curatate si gresate in mod regulat.

INSTRUCTIUNI GENERALE PE CLASE DE PRODUSE


 

CHEI

Asigurati-va o buna pozitie pentru lucru; trageti cheia spre d-stra, evitand impingerea acesteia. Purtati ochelari de protectie si manusi in timpul lucrului. Nu interveniti asupra sculei prin diverse procedee ca sudura, polizare, incalzire... acestea putand sa o fragilizeze. Verificati starea suruburilor si a piulitelor inaintea interventiei.

Nu folositi scule in mm pentru suruburile sau piulitele in inch. Pentru eforturi mai mari este preferabila utilizarea cheilor inelare sau capete de chei tubulare.

Nu depasiti capacitatea de lucru a sculei folosind prelungitoare sau lovit muri de ciocan pe o cheie standard-numai cheile de soc au aceasta posibilitate de utilizare.

CAPETE DE CHEI TUBULARE DE IMPACT

La utilizarea capetelor de impact este obligatorie folosirea componentelor de montare pe masina conform schitei alaturate. Nu interveniti niciodata asupra capetelor pe masina in timpul functionarii acesteia. Purtati ochelari de protectie si manusi in timpul lucrului.

CAPETELE CHEI TUBULARE MANUALE NU SE FOLOSESC NICIODATA PE MASINI PNEUMATICE SAU ELECTRICE. Asigurati-va o buna pozitie pentru lucru; trageti cheia spre d-stra, evitand impingerea acesteia.

SURUBELNITE

Manerele de plastic ale surubelnitelor nu sunt izolate. Pentru lucrarile sub tensiune utilizati o scula la 1000 V. Nu lasati mana libera in apropierea surubului asupra caruia interveniti cu surubelnita Purtati ochelari de protectie si manusi in timpul lucrului. Nu folositi surubelnita ca poanson, levier sau dalta.

Alegeti intotdeauna surubelnita potrivita pentru surub, Philips, Pozidrive, Torx... etc si dimensiunea corecta pentru a evita deteriorarea surubului, a capului surubelnitei sau a lamei acesteia. Pentru a conserva caracteristicile surubelnitelor nu interveniti asupra acestora prin incalzire sau modificari ale lamelor. Pentru deblocari folositi surubelnite mecanice care sunt prevazute cu hexagon, permitand utilizarea unei chei. Nu utilizati clesti.

CLESTI

Purtati ochelari de protectie si manusi in timpul lucrului. Pentru lucrarile sub tensiune utilizati o scula la 1000 V. Respectati capacitatea de taiere a clestilor taietori in functie de duritatea si diametrul firului de taiat. Nu incalziti sau modificati ciocurile clestelui pentru a nu modifica caracteristicile acestuia.

Executati taierea firului pe axa acestuia nu diagonal. Taiati in partea inferioara a taisului nu spre varfuri. Pentru clestii inel siguranta respectati capacitatile recomandate pentru acestia. Clestii mengina nu sunt instrumente de ansamblare permanente.

CIOCANE SI SCULE DE LOVIRE

Purtati ochelari de protectie si manusi in timpul lucrului. Nu loviti cu un ciocan pe o piesa cu duritate mai mare de 46 HRC. Nu loviti ciocan pe ciocan, piesa dura de piesa dura pentru a evita posibilele accidentele. Ciocanele pot provoca scantei deci nu le folositi in apropierea mediilor sau zonelor inflamabile sau cu pericol de explozie.

Verificati sculele de lovire inainte de utilizare. Nu fofosit ciocane cu cozi deterioarte sau joc in imbinare. Nu folositi scule de lovire cu floare sau lipsa de material. Nu folositi daltile pe post de levier. Cand alegeti dimensiunea unui ciocan tineti cont ca diametrul suprafetei de lovire sa fie cu aproximativ 10 mm mai mare ca cel al suprafetei de impact.

Folosit intotdeauna scule cu manere de protectie care va confera securitate si un mai mare confort in timpul lucrului(dalti, punctatoare,...)

SCULE DE TAIERE SI GAURIRE

Atentie aceste operatii pot provoca aschii! Purtati ochelari si manusi de protectie pentru toate operatiile de taiere, gaurire, sau manipulari ale tablelor sau pieselor metalice in curs de prelucrare sau uzinare.

Nu va plasati mainile in zone in care sar aschii sau bucati de metal. Foarfecele sunt destinate pentru taierea tablelor, nu a cablurilor sau firelor; respectati intotdeauna capacitatile de taiere prescrise pentru fiecare tip.

PRESE SI ELEMENTE DE STRANGERE

O presa sau un element de strangere nu este un element de ansamblare permanent deci nu le utilizati pentru a consturi platforme sau alte ansambluri constructive. Nu folositi aceste scule pe materiale supuse la socuri sau vibratii deoarece acestea s-ar putea desface.

Nu utilizati aceste scule pentru operatii de ridicare a unor piese. Verificati intotdeauna sculele inainte de utilizare si respectati capacitatile maxime recomandate. Nu folositi prelungitoare la actionarea acestora si nu interveniti cu socuri.

MENGHINE

Fixati intotdeauna ferm menghina pe un suport bine dimensionat. Nu modificati geometria si nu reparati o menghina. Purtati ochelari de protectie si manusi in timpul lucrului.

Alegeti pozitia de lucru in asa fel incat sa fiti pe axa menghinei. Nu folositi prelungitoare sau ciocanul pentru a mari forta de strangere. Nu executati blocaje puternice ale menghinei la extremitatea bacurilor.

SCULE PENTRU STRANGERI CONTROLATE

Nu suprasolicitati sau fortati sculele peste capacitatea lor maxima. Nu folositi prelungitoare la cheile dinamometrice. Protejati cheile dinamometrice dupa utilizare. Cheile dinamometrice sunt scule de precizie, de aceea faceti in mod regulat verificarile. Nu utilizati masini pneumatice sau electrice pe multiplicatoarele de cuplu. Multiplicatorul se utilizeaza cu cheia dinamometrica.

EXTRACTOARE

Purtati ochelari de protectie si manusi in timpul lucrului. Extractorul inmagazineaza tensiuni de cateva tone in timpul utilizarii. Asigurati-va de montarea lui corecta: bine centrat, pozitie axiala si prindere sigura pe fiecare brat. Blocati-l impotriva rotatiei daca este nevoie pentru a nu se roti in timpul strangerii.

Nu depasiti niciodata capacitatea prescrisa pentru fiecare tip. Preferabila folosirea extractoarelor cu 3 brate in locul celor cu 2. Preferabil a utiliza brate scurte in locul celor lungi. Verificati intotdeauna starea extractoarelor inainte de utilizare. Ungeti surubul la fiecare utilizare iar la joc mare al acestuia este indicata inlocuirea cu unul nou. Nu modificati bratele acestora pentru ca il pot fragiliza.

MASINI PNEUMATICE SI ELECTRICE

Purtati ochelari de protectie, manusi de protectie, masca contra pulberilor si antifoane de protectie. Decuplati intotdeauna masina inaintea oricarei interventii la aceasta. Respectati instructiunile de folosire pentru fiecare tip de masina. Nu inlaturati elementele de protectie constructive ale acestora. Nu folositi capete de impact cu sistem de insurubare pe masini pneumatice.

LUCRARI SUB TENSIUNE

Numai sculele la 1000 V sunt recomandate pentru lucrarile sub tensiune pana la 1000 V curent alternativ si 1500 V curent continuu. Sculele la 1000 V marca UNIOR sunt in conformitate cu norma europeana SR EN 60900. Verificati scula inaintea lucrului pentru a nu prezenta deteriorari. Utilizati pentru lucrari sub tensiune echipamente suplimentare ca: manusi, covoare electro-izolante, ochelari UV, pentru a va proteja de sursele electrice.

LUCRARI ELECTRICE SI ELECTRONICE

Purtati ochelari de protectie in special pentru lucrari in timpul carora pot exista pericole de proiectare a diverselor materiale (bucati de cabluri, izolatii, elemente de sertizare...). Nu lucrati la instalatiile sub tensiune sau condenastori incarcati. Nu lasati aparatele de lipit pe suprafete fragile sau inflamabile ci utilizati suporti adecvati. Debransati aparatele de lipit dupa utilizare si nu le puneti calde in truse sau alt gen de suporti.

 

GARANTIE UNIOR

 

Sculele Unior sunt cunoscute in toata lumea pentru calitatea ridicata care permite utilizatorului sat ermine operatiuniile mai repede si mai sigur, Unior Lifetim Guaranty – garantie pe viata de functionare a sculelor Unior.

 

Ce acopera garantia – sculele Unior sunt garantate sa fie fara defecte de material sau de fabricatie.

 

Cat de lunga este acoperirea – Garantia acopera intreaga viata a sculei Unior, cu exceptia sculelor pneumatice si de masurare, care sunt acoperite pe o perioada de un an de la data vanzarii. Acoperirea garantiei se termina cand produsul devine inutilizabil pentru alte motive decat defectele de material sau de productie.

 

Cum sa accesati service-ul – Uni Tools – suport@unitools.ro – trimiteti pe aceasta adresa datele produsului si datele cumparatorului. In termen de 24 ore veti primi toate datele cu privire la schimbarea / returnarea produsului.

 

Ce NU este acoperit – Defecte datorate folosirii defectuase, abuz sau uzura normala nu sunt acoperite de garantie.

 

Executarea garantiei pe viata UNIOR – Unior ofera o garantie completa pe viata pentru suportul produselor cumparate sub marca UNIOR. In situatia in care aveti probleme cu produsul Unior datorita unui defect de material sau de productie, vom incerca sa remediem problema cat mai repede posibil, in concordanta cu garantia noastra scrisa.

 

Defecte de material sau productie – din experienta noastra, un produs care se defecteaza sau se strica prematur datorita unui defect de material sau de fabricatie o va face de regula in primul ciclu de viata al produsului, deseori chiar prima sau a doua oara cand produsul e folosit. Cand e adus pentru verificare, se constata ca aceste produse sunt in general aproape noi, cu semene minime de uzura. Este anormal ca un produs cu defect de material sau fabricatie sa reziste la folosire indelungata. Produsele care sunt returnate pentru inspectie de garantie dupa luni sau ani de serviciu continuu si de calitate  sunt rareori gasite ca fiind defecte, defectul aparut fiind rezultatul normal al uzurii si folosirii.

 

 


<< Inapoi la Informatii / Franciza
x

UniTools.ro utilizeaza cookies pentru functionare, analiza si promovare. Am actualizat politica de Protectie a datelor Personale si politica de Cookies conform Regulamentului (UE) 2016/679. Navigarea pe acest site presupune acordul tau asupra cookie-urilor, dar iti poti modifica oricand optiunile conform informatiilor din sectiunea Cookies.
Click aici pentru detalii privind Protectia Datelor Personale >
Click aici pentru detalii privind Politica de Cookies >